We gaan verhuizen!

We gaan verhuizen!

Energieleveranciers vergelijken bij een verhuizing

Je moet nu heel veel zaken regelen, waaronder je energiecontract. Neem je je huidige energiecontract mee of wil je een contract bij een nieuwe energieleverancier? Het is goed om je zo goed mogelijk en tijdig te laten informeren over de mogelijkheden. Let er ook op dat je je verhuizing alvast bekend maakt bij de energieleverancier. Er zijn verschillende opties mogelijk. Je kunt bij je huidige energieleverancier blijven of energieleveranciers vergelijken om een goedkoper energiecontract te kunnen afsluiten. We vertellen je hier graag meer over.

Mogelijke opties

Wanneer je gaat verhuizen, zijn er verschillende stappen die je kunt doorlopen op te weten welke optie het beste voor jou is.

Stap 1: Je verhuist en hebt een contract voor onbepaalde tijd
Wanneer je zo een contract hebt, betekent het dat je direct kunt starten met energieleveranciers vergelijken. Je zit namelijk niet aan een energiecontract vast en kunt zo van energieleverancier wisselen. Je hoeft alleen maar een nieuw, voordelig contract af te sluiten en je oude energieleverancier op te zeggen.

Stap 2: Je verhuist en had nog geen energiecontract
Wanneer je in deze situatie zit, heb je ook de energieleveranciers voor het uitkiezen. Start met energieleveranciers vergelijken en kies een voordelig energiecontract uit voor jouw nieuwe woning. Je kunt vaak een schatting van het energieverbruik van je woning opvragen bij de oude bewoners of bij de projectontwikkelaar.

Stap 3: Je verhuist en hebt een contract voor bepaalde tijd bij een energieleverancier
Op dit punt kun je je energiecontract meenemen naar je nieuwe woning. Je kunt hem ook opzeggen, maar dan riskeer je een opzegboete. Wanneer je start met energieleveranciers vergelijken, staat er in de vergelijking welke energieleverancier een eventuele opzegboete voor je vergoedt. Dit betekent dat ze deze aan je terugbetalen, waardoor je alsnog kosteloos kunt overstappen naar een voordelige energieleverancier.

Start daarom vandaag nog met energieleveranciers vergelijken wanneer je gaat verhuizen en weet zeker dat je in je nieuwe woning niet te veel betaalt voor je gas en/of stroom. Het is al duur genoeg zo een verhuizing, dus een besparing is altijd fijn.